Lesmateriaal

KNSB – Schaatsen

Kinderen groeien in Nederland op met ijs, schaatsen en ijspret. Schaatsen is dan ook een oer-Hollandse sport en veel mensen staan, zodra het even kan, op het ijs. Samen met de KNSB is het project IJSTIJD! gemaakt waarmee we aandacht aan het schoolschaatsen geven. Deze lessen dienen als aanvulling op het al bestaande lesmateriaal.

Dieren op je bord – Alles over vlees

Het lespakket Dieren op je bord - Alles over vlees is een initiatief van de Dierenbescherming. In het materiaal worden kinderen door kennisoverdracht en activatie al op jonge leeftijd bewust gemaakt van dierenwelzijn en keuzes ten aanzien van vleesconsumptie. Kinderen hebben een grote rol gespeeld bij het ontwikkelen van de materialen.

Weet wat je eet

We eten en drinken allemaal, elke dag. Vaak denken we er niet eens over na. Toch is het belangrijk om dat wel te doen, en om bewust te kiezen. Want onze keuzes hebben niet alleen gevolgen voor onze gezondheid en die van anderen, maar ook voor dieren, de natuur en het milieu. Hoe dat zit, lees je in deze lesbrief!

ANWB Zet je licht aan!

Leer meer over fietsverlichting en het belang hiervan in deze lesbrief en ga aan de slag met de actie Zet je licht aan! van de ANWB. Zo maak jij het verkeer veiliger én kun je zelfs een prijs winnen!

Van plastic soep naar kringloop

Waarschijnlijk is je broodtrommel ervan gemaakt. Zie je het af en toe in de bosjes liggen. En koop je vaak spullen die erin verpakt zitten… Plastic is overal om ons heen. Heel handig spul, waar jammer genoeg ook grote nadelen aan kleven. Maar wat ís plastic eigenlijk? En hoe kun je zelf iets doen aan het plasticprobleem? In deze lesbrief ontdek je hier van alles over.

WaterSpaarders 5 minuten actie

Vijf jaar WaterSpaarders, dat vraagt natuurlijk om een feestje. En dit willen we graag met alle scholen in Nederland vieren met 5 minuten acties. Doen jullie mee? Bedenk een 5 minuten actie waarmee je laat zien hoeveel je kan doen in die tijd.

Vrijheid in Beeld

Aan de hand van interactieve opdrachten, dilemma’s en video’s ontdekken leerlingen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Ze denken na over wat vrijheid voor hen betekent, welke instanties zijn opgericht om onze vrijheden te beschermen en hoe het leven is voor kinderen die niet van dezelfde vrijheden kunnen genieten, zoals kinderen op de vlucht.

Lessenserie Ken je rechten

Verschillende lessen rondom Kinderrechten. Elk thema bevat een lesbrief en handleiding.

Wereldarmoededag

Leer meer over armoede in Nederland, wat je met je klas op school kan doen en hoe de gemeenten het probleem aanpakt.

Circus Noël

In de digitale les vind je allerlei opdrachten en weetjes over de film. Ook leer je meer over de stunts en trucs en maak je kennis met de acteurs uit de film.

Zeg dag tegen zout

Leer meer over zout, wat het doet met je lijf en waar het allemaal in zit.

Klimaatakkoord

Leer meer over het broeikaseffect, de opwarming van de aarde en energie.

Strijd tegen plastic

Leer meer over plastic (gebruik) en de invloed ervan op ons milieu.

Februaristaking

Drie lesbrieven met informatie en opdrachten met als thema de februaristaking.

Sturen zonder Gluren Challenge

Leer meer over de gevaren van het gebruik van je telefoon in het verkeer en de Sturen zonder Gluren Challenge.

Bijna klaar met de challenge?
Je hebt nog t/m 31 december om de challenge af te ronden en kans te maken op een van de prijzen!