Lesmateriaal

KNSB – Skaten

Hoeveel kinderen uit je klas stonden afgelopen winter op het ijs en misschien wel voor het eerst op schaatsen? Inmiddels is het voorjaar begonnen: tijd om naar buiten te gaan en lekker te gaan skaten! Met de educatieve leskaarten Chill op skates kun je veilig en leuk gaan skaten met leerlingen.

Groen Doen in de Klas!

Met Groen Doen in de Klas! maken leerlingen kennis met de schoonheid van de natuur. Hoe groeit een tulp nou precies uit van een bol onder de grond tot kleurrijke bloem? En wat is cress eigenlijk? Door middel van een werkboekje en digitale opdrachten komen leerlingen dit en nog veel meer te weten.

ANWB

Om de fietsvaardigheid en daarmee de veiligheid in het verkeer te vergroten, moeten kinderen meters maken. Jong geleerd is immers oud gedaan. Om kinderen een handje te helpen heeft de ANWB in samenwerking met Young Crowds de digitale les ‘Elk kind veilig op de fiets’ en lesbrief voor het Kinderfietsenplan ontwikkeld.

KNSB – Schaatsen

Kinderen groeien in Nederland op met ijs, schaatsen en ijspret. Schaatsen is dan ook een oer-Hollandse sport en veel mensen staan, zodra het even kan, op het ijs. Samen met de KNSB is het project IJSTIJD! gemaakt waarmee we aandacht aan het schoolschaatsen geven. Deze lessen dienen als aanvulling op het al bestaande lesmateriaal.

ANWB Zet je licht aan!

Leer meer over fietsverlichting en het belang hiervan in deze lesbrief en ga aan de slag met de actie Zet je licht aan! van de ANWB. Zo maak jij het verkeer veiliger én kun je zelfs een prijs winnen!

Zeg dag tegen zout

Leer meer over zout, wat het doet met je lijf en waar het allemaal in zit.

Klimaatakkoord

Leer meer over het broeikaseffect, de opwarming van de aarde en energie.

Strijd tegen plastic

Leer meer over plastic (gebruik) en de invloed ervan op ons milieu.