Ouwehands Dierenpark en het
Jane Goodall Instituut dagen jullie uit...

Doe mee en win voor je hele klas!

Deze zomer wordt in Ouwehands Dierenpark het nieuwe bonoboverblijf geopend. Dat is al best bijzonder, maar degene die het verblijf zal openen maakt het nog iets specialer. Dat is namelijk dr. Jane Goodall, de wereldberoemde biologe.

Willen jullie erbij zijn?

Ga dan aan de slag met de lesbrief, bedenk hoe jij de wereld voor mens, dier en natuur op een goede manier kan veranderen en win voor jouw hele klas!Upload jullie idee

Upload hier jullie idee en beschrijf duidelijk wat jullie idee is om in actie te komen voor mens, dier en natuur. Gebruik je creativiteit: maak een filmpje, foto's, tekeningen, schrijf een verhaal: alles kan!Wie wint?

Een jury van BN'ers zal jullie ideeën beoordelen. Er maken 6 tot 10 klassen kans om samen met Jane Goodall als eersten de bonobo’s in het Ouwehands Dierenpark in het echt te bewonderen!

praktische informatie

Het nieuwe bonoboverblijf in Ouwehands Dierenpark zou op 13 mei worden geopend.
Maar door het coronavirus kan dit helaas niet doorgaan. Er wordt een nieuwe datum gepland zodra het kan!


Bij de opening zal Jane Goodall in Ouwehands Dierenpark in Rhenen haar verhaal vertellen. Jane spreekt rustig en duidelijk Engels waardoor het goed te verstaan is. Tevens zal de moderator helpen vertalen bij vragen aan Jane. Deze korte lezing wordt gevolgd door een wandeling met de jongeren naar het nieuwe bonoboverblijf waar de officiële opening zal plaatsvinden. Daarna is jouw klas vrij om ook alle andere dieren in het park te bekijken.

Vervoer wordt geregeld

De beste inzendingen winnen niet alleen toegang tot Ouwehands Dierenpark en het evenement, maar ook de openbaar vervoer kosten van- en naar het Ouwehands Dierenpark in Rhenen voor de hele klas. Dit evenement is alleen toegankelijk voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 die de winactie hebben gewonnen.Vragen?

Voor vragen kun je mailen naar info@dedagvandaag.nl.

Ouwehands Dierenpark

In een wereld waar de relatie mens en natuur onder druk staat, wil Ouwehands Dierenpark bewondering voor de natuur stimuleren en mensen aanzetten tot nadenken en handelen. Natuurbescherming, natuurbeschermingseducatie en soortbehoud zijn dan ook de belangrijkste doelstellingen van Ouwehands Dierenpark. Zowel in het dierenpark als daarbuiten wordt hier op verschillende manieren invulling aan gegeven.

Klik hier voor meer informatie over de doelen en het fokprogramma van Ouwehands Dierenpark.

JANE GOODALL INSTITUUT

Het Jane Goodall Instituut staat voor de duurzame bescherming van chimpansees en hun leefgebieden. Jane Goodall is ervan overtuigd dat elk individu telt, elk individu een rol te spelen heeft en elk individu een verschil maakt. Vanuit die gedachte is zij in 1991 in Tanzania begonnen met het zogenaamde Roots & Shoots jongerenprogramma.

Klik hier voor meer informatie over het Jane Goodall’s Roots & Shoots programma.

Fotograaf: Frans Lanting

Lesbrief


Download hier de lesbrief.UPLOAD HIER JULLIE IDEE

Jullie mogen ook meerdere ideeën per klas insturen.