Actieve enquêtes

De Week van de Mediawijsheid: Gamen

Van 6 tot en met 13 november 2020 is het de Week van de Mediawijsheid. Dit jaar is het thema media en gezondheid. Ook gamen hoort bij media. Veel van jullie doen dat vast regelmatig. Hebben jullie het idee dat volwassenen en kinderen elkaar begrijpen als het over gamen gaat? Vul deze enquête met de klas of individueel in. Met jullie antwoorden willen de schrijvers van het boek Mijn gamende kind onderzoeken wat er nodig is om te zorgen dat volwassenen en kinderen elkaar goed begrijpen, als het over gamen gaat. Succes met invullen!

Naar de enquête

Hoe kunnen we in Nederland met elkaar een bewustere voedselkeuze maken?

We eten en drinken allemaal, elke dag. Vaak denken we er niet eens over na. Toch is het belangrijk om dat wel te doen. Onze keuzes hebben niet alleen gevolgen voor onze gezondheid en die van anderen, maar ook voor dieren, de natuur en het milieu. Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vraagt daarom jullie hulp!

Naar de enquête

Hoe kunnen we ouderen helpen?

Over twintig jaar is één op de vier Nederlanders ouder dan 65 jaar. Oudere mensen voelen zich vaak niet zo betrokken bij nieuwe dingen die worden georganiseerd. Dat zegt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hoe kunnen we dat veranderen? Dat wil het ministerie aan jullie vragen!

Naar de enquête

Enquête

Beste leerkracht,

Wij vinden het altijd belangrijk om reacties van de gebruikers van De Dag Vandaag te krijgen. Op die manier weten we wat er goed en minder goed is en leren we elke keer weer. Daarom hebben wij een enquête opgesteld met een aantal vragen over de onderwerpen die we in De Dag Vandaag behandelen.

Wilt u 10 minuten van uw tijd besteden om ons hiermee te helpen?
Alvast heel erg bedankt!

Naar de enquête

Resultaten enquêtes

Hoe kunnen we in Nederland zo goed mogelijk samenleven met corona?

Wij willen jullie enorm bedanken voor jullie deelname aan de corona-enquête van De Dag Vandaag. We waren heel blij met alle interessante reacties.

Hoe gaat het met kinderen en jongeren tijdens de coronatijd?

De Kinderombudsman was benieuwd hoe het met kinderen en jongeren gaat in deze periode. Bekijk de resultaten van de enquête in een mooie infographic.