Elk kind veilig
op de fiets

Meestal is fietsen veilig. Maar soms gaat er iets mis en krijg je een ongeluk. Je kunt zelfs in het ziekenhuis belanden. De afgelopen tien jaar is het aantal fietsers dat naar het ziekenhuis moet flink gestegen. Foute boel dus! Tijd om weer meer aandacht te gaan besteden aan onze veiligheid. Hoe? Kijk maar eens rond op deze website.Ga naar de opdrachten!

LESBRIEF

Met het Kinderfietsenplan roept de ANWB Nederlanders op om zoveel mogelijk fietsen in te zamelen en te doneren aan het Kinderfietsenplan.
De ANWB knapt ze vervolgens op en zorgt dat ze bij kinderen komen die er écht eentje nodig hebben. Met deze lesbrief kom je alles te weten over hoe dit werkt.


Lesbrief
Doe de test!

Wat voor fietser ben jij? Ben je een warrige weggebruiker die snel afgeleid is? Ben je een roekeloze rijder die allemaal spectaculaire stunts uithaalt? Of ben je een keurige trapper die zich netjes aan de regels houdt?


Ga naar de test

WIST JE DAT...

de ANWB met het programma Streetwise ieder jaar op meer dan duizend basisscholen fietslessen geeft? Dat zijn ongeveer 200.000 kinderen die jaarlijks verkeersles krijgen! De verkeersleraren komen met speciale zebrapaden, verkeerslichten en andere spullen naar school. Ze nemen zélfs een opblaasbare auto mee! Zo weet je binnen een paar uurtjes wat de verkeersregels zijn en hoe je veilig naar school kunt lopen of fietsen.

.

WAAROM KOMEN ER DE LAATSTE JAREN MEER FIETSERS IN HET ZIEKENHUIS TERECHT?


WIST je dat...


BMX’ers heel handig met een fiets zijn? BMX staat voor ‘Bicycle Motocross’ en wordt ook wel fietscross genoemd. Op een klein fietsje race je zo hard mogelijk over een parcours vol bulten en kuilen. Maar… goed kunnen BMX’en betekent niet dat je ook goed kunt fietsen in het verkeer. Op de openbare weg kun je geen jumps of andere stunts doen. Benieuwd hoe het wel moet? Maak dan de opdrachten op deze website.