Vluchtelingen in Europa
5. Vluchtelingen in Nederland
16 september 2015
0

In Nederland vragen iedere maand duizenden vluchtelingen asiel aan. Op dit moment komt bijna de helft daarvan uit Syrië. Daarnaast komen er ook veel mensen uit Eritrea naar Nederland. In de echte asielzoekerscentra is er geen plek meer voor de vluchtelingen die nu komen. Daarom worden er in Nederland allerlei plekken gezocht waar asielzoekers kunnen worden ondergebracht. Bijvoorbeeld in lege gebouwen, gymzalen of tentenkampen. Maar omdat er elke dag honderden nieuwe vluchtelingen ons land binnenkomen, moeten er steeds weer nieuwe plekken bij komen.

syrie2

Veel mensen in Nederland vinden het goed dat vluchtelingen hier een veilig leven krijgen. Er zijn duizenden vrijwilligers die helpen bij het opvangen van de asielzoekers. Maar niet iedereen is blij met de vluchtelingen. Ze denken dat het slecht is voor Nederland, omdat deze mensen straks allemaal een huis en een baan of een uitkering nodig hebben. Ook vinden ze het een probleem dat de vluchtelingen onze taal en gewoontes niet kennen en vaak moslim zijn.

Toch is veel van die angst niet terecht. De vluchtelingen die naar Nederland komen hebben vaak een goede opleiding gehad in hun eigen land. Wanneer ze onze taal leren spreken, kunnen ze hier gewoon werken. En ook zij willen een fijne toekomst in Nederland en snappen dat ze daarvoor hun best moeten doen, door zich aan te passen aan de gewoontes in ons land.

Ga naar het volgende bericht.

Gerelateerd

/ Bekijk ook deze berichten

vluchteling

1. Waarom komen er zoveel vluchtelingen naar Europa?

In Nederland vragen iedere maand duizenden vluchte...

Lees verder
vluchtelingen

2. Hoe komen ze naar Europa?

In Nederland vragen iedere maand duizenden vluchte...

Lees verder
vluchtelingen2

3. Waar in Europa komen ze aan?

In Nederland vragen iedere maand duizenden vluchte...

Lees verder