Suiker: goed of fout?
2. Suiker in je lichaam
22 oktober 2015
0

Je lichaam kan heel goed omgaan met de natuurlijke suiker in bijvoorbeeld appels en druiven. Het duurt even voordat die suiker door je lichaam wordt opgenomen, en dat gaat heel rustig en gelijkmatig.

Maar toegevoegde suiker wordt juist heel snel door je lichaam opgenomen. Het komt razendsnel in je bloed terecht en geeft daar eventjes veel energie. Dat is heel fijn als je gaat sporten. Maar als je gaat slapen of in de klas moet stilzitten, is het eigenlijk helemaal niet handig! En dan is er nog een vervelende bijwerking van deze toegevoegde suiker: als het is ‘uitgewerkt’, word je een beetje moe en voel je je leeg en hongerig. En wat gaan veel mensen dan doen? Een koekje of iets anders lekkers nemen! Daardoor krijgen ze weer even energie, maar worden ze daarna weer moe… Dit wordt ook wel een ‘suikerpiek’ genoemd.

Wat doet de suiker in je lichaam nog meer? De kans is groot dat het door je lichaam wordt omgezet in vet. Veel mensen worden er dus dikker van.

Ga naar het volgende bericht.

Gerelateerd

/ Bekijk ook deze berichten

1. Natuurlijke of toegevoegde suikers

Je lichaam kan heel goed omgaan met de natuurlijke...

Lees verder
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

3. Heb je suiker nodig?

Je lichaam kan heel goed omgaan met de natuurlijke...

Lees verder
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

4. Waar zit veel suiker in?

Je lichaam kan heel goed omgaan met de natuurlijke...

Lees verder